Koningin Máxima bezoekt Bosch Leerorkest bij startsein NPO Radio 4 Klassiek Geeft

woensdag 25 mei 2016

Hare Majesteit Koningin Máxima gaf vanochtend het startsein voor de actie NPO Radio 4 Klassiek Geeft. Op basisschool de Kruisboelijn in Den Bosch overhandigde de Koningin het eerste muziekinstrument aan de 9-jarige Rashida. Op deze kindercello krijgt de leerlinge uit groep 5 de komende jaren muziekles van het Bosch Leerorkest. Deze symbolische overhandiging betekent de start van de inzamelingsactie. Bosch Leerorkest is een initiatief van Muzerije en Brede Bossche Scholen.

De hele ochtend draaide om de liefde voor muziek en samen muziek maken. Zo bezocht Koningin Máxima naast de feestelijke openingsceremonie ook een muziekles van het Bosch Leerorkest van groep 6 en genoot ze van meerdere optredens van de basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 van het Bosch Leerorkest. De optredens van de kinderen werden ondersteund door docenten en musici van Muzerije en van de philharmonie zuidnederland.

 Kijk voor meer informatie op: www.radio4.nl/klassiekgeeft

De NPO Radio 4-luisteraar genoot mee middels een bijzondere locatie-uitzending, rechtstreeks vanuit Den Bosch. Live muziek werd verzorgd door de philharmonie zuidnederland en het Bosch Leerorkest. Op NPO Radio 4 klonk onder meer een gesprek tussen presentator Ab Nieuwdorp en Koningin Máxima, Ans Buys en Ger Koopmans, de ambassadeurs voor de stichting Meer Muziek In De Klas. De Koningin sprak onder meer over het belang van muziekonderwijs voor basisschoolleerlingen.

NPO Radio 4 Klassiek Geeft
Van 25 mei tot en met 10 juni roept NPO Radio 4 zijn luisteraars op om gebruikte muziekinstrumenten te doneren, in actie te komen en geld te doneren. Op www.radio4.nl/klassiekgeeft bieden musici, prominenten en alle landelijke orkesten bijzondere veilingitems aan, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de actie. Met deze landelijke inzamelingsactie draagt de publieke klassieke radiozender bij aan de muzikale ontwikkeling van basisschoolkinderen. Ook in Den Bosch kunnen instrumenten worden gedoneerd, namelijk bij Muzerije aan Hinthamerstraat 74.
 

Foto: Hare Majesteit Koningin Máxima opent NPO Radio 4 Klassiek Geeft.
NPO Radio 4/Stefan Heijdendael