Certificaatuitereiking Citytrainers

donderdag 30 juni 2016

Op 14 juni namen 63 trotse Citytrainers hun certificaat in ontvangst in een druk bezochte Muzerije. Vanuit Muzerije werden 3 groepen na een seizoen hard werken in het zonnetje gezet en beloond: de groep Stedelijk Cultuur met deelnemers van 14 t/m 30 jaar, de groep mavo leerlingen van het Sintjans Lyceum en de groep AZC Rosmalen. 

De training aan bewoners van het AZC is een pilot i.s.m. S-port, COA en gemeente ’s-Hertogenbosch, met als doel het activeren van (tijdelijke) bewoners. Net als de andere Citytrainers hebben de deelnemers geleerd om hun eigen passie en talent in te zetten om anderen te motiveren en inspireren. Het eigen talent voor dans wordt bijvoorbeeld gebruikt om anderen te leren dansen of een creatieve conditietraining aan te bieden.

Tijdens de feestelijke avond verzorgden alle Citytrainer groepen (waaronder ook verenigingen en welzijn) presentaties en miniworkshops, vertelden oud Citytrainers over hun ervaringen en waren er optredens door creatieve Citytrainers zoals Sophie van den Oetelaar.

Het was een feest om te zien hoeveel enthousiaste en energieke vrijwilligers er aan het werk zijn voor de stad en we kijken uit naar volgend seizoen.

Meer weten over Citytrainers? Kijk dan op de website.