Cursussen | Trots op #theater

donderdag 30 juni 2016

Fris, de jongerentheatergroep van Muzerije, deed dit jaar mee aan jongerentheaterfestival Link in Tilburg. Op 29 mei speelden ze al met succes voor de eerste maal hun voorstelling 'Nergens op gebaseerd' bij Muzerije, waarna het op 12 juni de beurt was aan Link.

De gehele groep was op Facebook zo actief geweest, dat zij voor deze dag een vip-arrangement wonnen! Ze werden extra in de watten gelegd door de organisatie met o.a. een ruime eigen kleedkamer en een grote lunchtafel. 

De 11 spelers, in de leeftijd van 14 tot 19 jaar, lieten tijdens hun performance zien wanneer vooroordelen kunnen raken. De snelle fragmentarische voorstelling gaf een inkijkje in de gedachtenwereld van de jongeren en van regisseuse Myrthe Blankers.

Yorin de Best, één van de spelers van theatergroep Fris, liet in zijn monoloog horen hoe moeilijk het is om een verhaal te vertellen zonder vooroordelen of invullingen te gebruiken. Zijn tekstbehandeling en timing werden enorm geprezen en hij kreeg hiervoor de prijs voor beste acteur! Nogmaals gefeliciteerd Yorin, we zijn ontzettend trots!