Gastvrij ontvangst Nieuwe Filmers door Muzerije

donderdag 25 augustus 2016

Door de plotselinge sluiting van Theater aan de Parade is TP [partner van Solos project Nieuwe Filmers], op zoek gegaan naar een geschikte locatie om 40-50 jonge filmmakers verdeeld over vijf filmteams te kunnen ontvangen tijdens het OneWeekFilm project van 8 t/m 12 augustus j.l. Ze werden de hele week gastvrij ontvangen door Muzerije!
  
OneWeekFilmproject
Vijf filmteams maakten tijdens het OneWeekFilm project aan de hand van twee thema's elk een nieuwe korte film en dingen mee naar de film award 'Het Paradepaardje 2016'. Deze wordt uitgereikt tijdens het Nieuwe Filmers Film Festival op 25 september in de Verkadefabriek Den Bosch.
               
‎OneWeekFilmproject dag 1 maandagochtend 8 augustus
Deze ochtend werden de teamcaptains met enkele teamleden ontvangen in het ruime Atrium van de Muzerije mét een vers ontbijtje verzorgd door de charmante gastvrouwen. Harry Vermeulen, directeur van TP, opende de OneWeek en wenste de teams mooie filmresultaten én plezier in de samenwerking met elkaar. Algemeen coach Ruut van der Beele gaf de teams nog een paar tips & tricks voor het maken van een korte film in één week! Hierna ontvingen de teamcaptains de thema's die in de films verwerkt moesten worden in een geheimzinnige enveloppe: ONTDEKKING en een INTIEME DANSSCÈNE. Diezelfde dag begonnen de teams met het schrijven van een filmscript voor hun korte film.
 
‎OneWeekFilmproject dag 2 dinsdagochtend 9 augustus
Deze ochtend vóór 8:00 uur moesten de filmscripts in het bezit zijn van de organisatie. Nog voordat iedereen ging filmen kwamen de teamcaptains met enkele teamleden naar Muzerije. In lokaal 2.4  met prachtig uitzicht op de Sint Jan, bespraken ze hun filmscript tijdens speeddates met de filmprofessionals Rudi Brekelmans (script), Frank Ikink (geluid), Pepijn Robben (cameratechniek), Natasja D' Armagnac (spelregie) en Ruut van der Beele (regie en algemeen coach).

OneWeekFilmproject dag 3 en 4 woensdag 10 en donderdag 11 augustus
Het NF team met Ruut van der Beele bezocht de verschillende filmlocaties voor o.m. coaching, korte filminterviews met de regisseurs en making of foto's.
 
‎OneWeekFilmproject dag 5 vrijdagmiddag 12 augustus
De deuren van lokaal 2.4 bij Muzerije stonden wagenwijd open, want vóór 17:00 uur moesten de teams de films ingeleverd hebben om kans te maken op het winnen van de NF film award Het Paradepaardje. Het laatste team was net op tijd! Twee minuten voor vijf vielen ze met hun film op een usb stick het lokaal binnen. Doodmoe maar voldaan. Bij een drankje en een bordje eten wisselden de teams hun ervaringen van die week met elkaar uit.

Op 25 september tijdens het NF filmfestival gaan alle films die gemaakt zijn tijdens het OneWeekFilm project in première bij de Verkadefabriek. Vervolgens zal aan de winnende film de film award Het Paradepaardje worden uitgereikt door een landelijke vakjury. Behalve het winnen van de film award maken de teams ook kans op extra prijzen. Kaarten voor het Filmfestival zijn hier te bestellen.
 
Het OneWeekFilmproject en het Filmfestival van Nieuwe Filmers wordt mede mogelijk gemaakt door Theater aan de Parade, Muzerije, Verkadefabriek, Travel Doctor en de gemeente 's-Hertogenbosch. Nieuwe Filmers is onderdeel van SOLOS 2016.

Foto's: SOLOS  Nieuwe Filmers en Zoë Sluijs.