Leerkrachten zelf creatief aan de slag tijdens Inspiratiemiddag Klas en Kunst

dinsdag 22 november 2016

Leerkrachten van verschillende basisscholen (o.a. De Ontdekking, Wittering.nl, Kruisboelijn, Groote Wielen en Wikveld) en studenten van Fontys Pabo ’s-Hertogenbosch zijn op 31 oktober bij Muzerije aan de slag gegaan met hun eigen creatieve talent. Tijdens deze Inspiratiemiddag, die in het teken stond van deskundigheidsbevordering, gaven Muzerije docenten een inkijkje in het lesprogramma “Ruimtepuin en Sterrenstof” van Klas en Kunst.

De leerkrachten kregen inzicht in hoe het lesprogramma tot stand is gekomen, de samenhang met kerndoelen uit het onderwijs, beoogde leerdoelen voor de kinderen en het gebruik van een methode als ‘ De Culturele Ladekast”. De leerkrachten en studenten gingen vooral ook zelf actief aan de slag; eerst ervaren hoe het is om zelf te dansen, te zingen en toneel te spelen, en dan uitproberen om zelf vanuit de eigen inspiratie tot een lesopdracht te komen, geschikt voor de dagelijkse praktijk op school.

Er werd enthousiast geoefend, veel ervaring uitgewisseld en er werden vragen gesteld aan het team van Klas en Kunst. Aan het einde van de middag vertrokken de deelnemers met een hoofd vol goede ideeën en genoeg zelfvertrouwen om samen met de kinderen in hun klas vaker met plezier te zingen, te dansen en toneel te spelen.

De Inspiratiemiddag Klas en Kunst wordt door Muzerije aangeboden als onderdeel van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit. Klas en Kunst is het jaarlijkse programma vanuit Muzerije voor alle groepen 5 in het basisonderwijs. Middels Klas en Kunst maken kinderen actief kennis met muziek, dans, theater en beeldende kunst. Het team van Klas en Kunst verzorgt daarnaast ook op maat workshops deskundigheidsbevordering aan schoolteams.