Klas en Kunst bezoekt het Museumkwartier

donderdag 22 december 2016

Vanaf december brengen een aantal scholen met de docent van Klas en Kunst een bezoek aan het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch of het Noordbrabants Museum.

De groepen 5 van BS Caleidoscoop gingen deze week samen met Muzerije docente Eva de Man naar de tentoonstelling van Claire Morgan in het Noordbrabants Museum. Een spannende en poëtische tentoonstelling die gaat over de verhouding tussen mensen en dieren die samen op de aarde leven. De werken hangen aan dunne draadjes in de ruimte, de dieren lijken op het punt te staan om te vallen, te springen of op te vliegen.

De werken doen soms denken aan bijzondere planeten. En dat sluit mooi aan bij het thema van Klas en Kunst: Ruimtepuin en Sterrenstof! Binnen dit thema zijn we ook veel bezig met het leven op aarde, de aarde in het heelal, andere planeten en sterren en wat voor een dieren (ook mensen?) daar wonen.

Later deze week zullen ook verschillende groepen van BS ’t Schrijverke deze tentoonstelling gaan bekijken. Na de kerstvakantie zullen nog meer groepen 5 van basisscholen het Museumkwartier bezoeken.