Maar liefst €4.150,- opgehaald voor het goede doel!

dinsdag 14 maart 2017

Geheel in Oeteldonkse sferen organiseerde Ladies’ Circle Bossche Parels, in samenwerking met Muzerije, ook dit jaar weer een avondvullende pubquiz. Voor het goede doel “SMA (spinale musculaire atrofie) de wereld uit” van het Prinses Beatrix Spierfonds, werd dankzij de vele deelnemers aan de pubquiz op zaterdag 11 februari 2017 maar liefst € 4.150,00 opgehaald.

Presentator Luud Gielis, bekend van het Kwekfestijn, wist de spanning tijdens de avond goed vast te houden. Naast algemene vragen over sport, muziek en geschiedenis, liet hij de deelnemers het hoofd breken over Oeteldonkse carnavalsvragen en liedjes. “Vooral die Oeteldonkse vragen waren een hele uitdaging”, aldus Angelique van het team “Chanty’s Angels”.

Het goede doel werd belicht door Rob, vader van dochtertje Sienna die lijdt aan Spinale Musculaire Atrofie. SMA is een neuromusculaire aandoening die leidt tot het niet of onvoldoende functioneren van de spieren. Uiteindelijk kan dit leiden tot een ademstilstand, soms al op jonge leeftijd.

Rob wist op bijzondere wijze onder woorden te brengen wat het betekent om een dochtertje met SMA op te voeden. Een deelnemer van team “Hema” zei hierna: “De avond brengt een rollercoaster aan emoties. Veel lol, feest en plezier, maar je hoort ook waar Ladies’ Circle Bossche Parels het allemaal voor doet”.

Met het verkopen van lootjes tijdens de pubquiz wisten Ladies Anniek, Dagmar en Diana de opbrengst voor het goede doel verder te verhogen. De (loterij)prijzen werden gesponsord door diverse ondernemers uit de Bossche binnenstad. Een vrijwillige collecte voorafgaand en tijdens de quiz zorgde uiteindelijk voor het geweldige resultaat van € 4.150,-. Mede dankzij schenkingen als deze, kan er verder onderzoek worden gedaan om achteruitgang van mensen met SMA uiteindelijk een halt toe te roepen.

We kijken terug op een zeer geslaagde avond en als we de deelnemers mogen geloven dan zijn zij er volgend jaar allemaal zeker weer bij!