Team Klas en Kunst aan de slag in Bossche Museumkwartier

woensdag 26 april 2017

Het team van Klas en Kunst (educatieproject van Muzerije met muziek, dans, theater en kunst in alle groepen 5 in ’s-Hertogenbosch) heeft inspiratie opgedaan in het Museumkwartier.

Tijdens 2 studiemiddagen in het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch ging het team aan de slag met kunst kijken en filosoferen over kunst. Waarom? Kunst maken en kunst bekijken is nog leuker als je er samen ook een goed gesprek over kunt voeren in de klas. 

De docenten zijn aan de slag gegaan met kijk –en gesprekstechnieken waarmee ze kinderen kunnen leren op een onderzoekende manier te kijken en hun eigen mening te vormen en formuleren. Het Klas en Kunst thema Ruimtepuin en Sterrenstof roept bij de kinderen al veel vragen op (kunnen sterren vliegen, hoe klinkt een planeet, hoe ziet de achterkant van de maan er uit). Met de input van de training hebben de docenten nog meer handvatten om de vragen tot verdiepende gesprekken te laten leiden. Zo werken we samen aan inspirerend en betekenisvol onderwijs.