Geslaagde Open Dag bij Muzerije

donderdag 29 juni 2017

Dat het tropisch warm zou worden op zondag 11 juni, dat was geen verrassing, maar wat zich allemaal bij Muzerije afspeelde des te meer...

Het begon bij binnenkomst al met het kleurige lijnenspel op de vloer, lijkend op het metroplan van Parijs. Deze lijnen leidden naar de verschillende gebieden waarin Muzerije actief is. De lijnen liepen helemaal door tot boven, door heel het pand. Zo liep er bijvoorbeeld een lijn naar een grote Klas en Kunst raket, de onderwijs blikvanger in het Atrium. De lijnen kruisten elkaar, liepen naast elkaar op, gingen uit elkaar en kwamen op een nieuw punt toch weer samen uit. Want niets staat op zichzelf.

Zo dansten enkele diva’s van de Hiphop Demogroep, na enige aarzeling, met veel plezier mee met de dansers met Parkinson van Dance for Health! Stonden kinderen van het Bosch Leerorkest samen op het podium met talenten uit Veldhoven. De fotocursisten van Muzerije hebben de Open Dag gebruikt als praktijkopdracht; in hun studio zijn er talloze mensen geportretteerd en door het gebouw hebben zij alle activiteiten vastgelegd. Enkele Culturisten van Cultuurbosch kregen in intieme setting een masterclass podiumpresentatie aangeboden. Na afloop werd de nieuwe kennis spontaan in praktijk gebracht; het kleine huiskamerpodium in het Atrium transformeerde in een heus Buurtpodium.

Wat ook direct opviel, waren de vele kunstwerken door heel het gebouw. Meer dan 50 kunstenaars uit ’s-Hertogenbosch e.o. dongen mee naar de titel ‘Het Beste Amateurkunstwerk 2017’. Dit jaar mag ’s-Hertogenbosch zich Roze Stad van Nederland noemen. Dit heeft geleid tot het overkoepelende thema 'Diversiteit'. De winnaars van deze verkiezing ontvingen uit handen van de gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant Henri Swinkels hun prijs!

Het intieme illustratie ateliertje in de hal trok tevens de aandacht. De radio stond zachtjes aan en er werd rustig gewerkt aan een opdracht die ook weer aansloot bij het thema 'Diversiteit'.

En dan de kersverse huisgenoten van Muzerije; zowel een Striptekenaar als een Kung Fu master zijn sinds kort vaak te vinden in het pand aan de Hinthamerstraat. Evenals Muziekles Den Bosch. Op het huiskamerpodium vermaakten zij het publiek met een fijn easy listening optreden. Maar de grootste verrassing van heel de dag was, dat de collega’s uit het horeca team over enorm losse heupen en (buik)danstalent beschikken!

Wil je de Open Dag graag herbeleven? Dat kan! Gideon Kessler van KSSLR MOTION heeft namelijk een ontzettend gave aftermovie gemaakt.

Lees ook de recensie van Chris Korsten in het Brabants Dagblad.