Reis naar de ruimte met Klas en Kunst

donderdag 29 juni 2017

Op woensdag 6 juni jl. ontving het team van Klas en Kunst kinderen uit verschillende deelnemende groepen 5 voor de inspiratiemiddag Ruimtepuin en Sterrenstof. In speciaal tot space experience omgetoverde ruimtes volgden de kinderen workshops in het kader van een creatieve opleiding tot astronaut.

Na een warming up en voorbereidende creatieve oefeningen mochten de kinderen de raket bezoeken en mee op reis de ruimte in. De kinderen, begeleidende leerkrachten en ouders hadden het ontzettend naar hun zin!

Dank aan alle deelnemende kinderen, begeleidende leerkrachten, Muzerije docenten en de raketbouwers! Bekijk hiernaast de aftermovie.

Klas en kunst is het cultuureducatieprogramma dat Muzerije in opdracht van Gemeente ’s-Hertogenbosch aanbiedt voor alle groepen 5 in het primair onderwijs (inclusief speciaal onderwijs). Klas en Kunst sluit aan bij de kerndoelen en competenties van Kunstzinnige Oriëntatie en Oriëntatie op Jezelf en de Wereld zoals omschreven door Tule/SLO, de doorlopende leerlijn van de Culturele Ladekast.