Persbericht: Jong Den Bosch wordt creatiever en sportiever

woensdag 4 april 2018

Daar gaan we dan. Op zoek naar het tijdelijk onderkomen van de kinderen, juffen, meesters én de jarige schoolleider Marieke Frickel van Basisschool De Driestroom. Groep 8 van deze Bossche school is namelijk de winnaar van de Sjors Sportief en Sjors Creatief wedstrijd en vandaag ontvangen ze hun prijs. Met een foto van een menselijke piramide winnen ze een creatieve theaterworkshop van theaterdocent Marc van Creij.


Prijsuitreiking en workshop

Groep 8 bestaat uit 26 kinderen en een groepje daarvan heeft het gepresteerd creatief en sportief samen te vaten in een menselijke piramide! Dit was zo bijzonder dat ze met een foto op de voorpagina van het activiteiten boekje staan. (https://issuu.com/sjorssportief/docs/den_bosch_5_maart_sjors). En daarmee hebben ze ook een creatieve workshop bij Muzerije gewonnen. Om 11.00 uur is het zover. Groep 8 komt terug van hun pauze en gaan gezellig in een hoekje bij de trap zitten. Strak in het pak overhandigt Marc van Creij de envelop aan schoolleider Marieke Frickel.

Maar wat hebben ze nu eigenlijk gewonnen? Groep 8 is bezig met een theatervoorstelling. Onder leiding van juf Alberdine Regoort werken ze toe naar een voorstelling ter afsluiting van hun tijd op de basisschool. Ze hebben zelf een toneelstuk in elkaar gezet en hebben als prijs een theaterworkshop gekozen. Marc komt vandaag dus niet alleen een cheque overhandigen, hij gaat meteen met de kinderen aan de slag.

De klas wordt in groepjes opgedeeld en op de theaterzolder laten ze een voor een hun vorderingen zien. Geweldig om te ervaren dat deze jonge talenten zonder gêne heerlijk theater maken. Helma Heesmans van de GGD Hart voor Brabant heeft voor lekkere en gezonde snacks gezorgd. Aan het einde van de workshop viel dat in goede aarde bij de jonge deelnemers!


Sjors Creatief en Sjors Sportief

In Den Bosch zetten Muzerije en afdeling ’S-PORT van de gemeente zich via Sjors Creatief en Sjors Sportief in om alle kinderen kennis te laten maken met sportieve en creatieve activiteiten. Aanbieders van allerlei kennismakingsactiviteiten worden in een boekje verzameld dat wordt uitgedeeld op alle basisscholen in de gemeente. Kinderen kunnen zich inschrijven voor de activiteiten uit het boekje en doen zo allerlei nieuwe ervaringen op.

Sinds dit schooljaar is het Sjors-boekje met aanbod twee keer in plaats van een keer uitgebracht. En met groot succes! Meer dan 1.000 extra inschrijven waren het resultaat. Daar zijn ’S-PORT, Muzerije en alle activiteitenaanbieders natuurlijk ontzettend trots op. Sjors wordt steeds bekender in en om Den Bosch. Kinderen kunnen tot en met juni nog aanmelden voor allerlei leuke activiteiten. Wie weet dus waar de teller gaat eindigen.