Burgemeester geeft startsein verkiezing Beste Bibliotheek

vrijdag 22 februari 2019

Op vrijdag 1 maart geeft burgemeester Roderick van de Mortel in DePetrus om 10.00 uur het startsein voor de verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2019. Met zijn stem is de verkiezing Beste Bibliotheek officieel geopend en strijdt Bibliotheek Vught voor deze titel. De bibliotheek nodigt iedereen uit hierbij aanwezig te zijn en mee te stemmen op Vught. Gedurende de gehele maand maart kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op Bibliotheek Vught via www.bestebieb.nl.

De wedstrijd
De wedstrijd wordt jaarlijks uitgeschreven door Bibliotheekblad, het vakblad voor mensen die werkzaam zijn in de bibliotheekwereld. Zij willen hiermee laten zien dat Nederland aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken heeft die het waard zijn om in stand te houden.

De winnaar wordt bepaald door een deskundige jury en door stemmen van het publiek. Want de gebruiker van de bibliotheek én de inwoners maken bibliotheek Vught tot de beste van Nederland! De stembussen zijn gedurende de maand maart geopend, op dinsdag 16 april wordt de winnaar bekend gemaakt op het Nationale Bibliotheekcongres in Rotterdam. Stemmen kan vanaf 1 maart via www.bestebieb.nl.

Stem van de burgemeester
Burgemeester Van de Mortel geeft op vrijdag 1 maart om 10.00 uur het startschot voor de verkiezing Beste Bibliotheek 2019. Dat doet hij in DePetrus, Heuvel 2 in Vught. Iedereen is uitgenodigd om te komen en ter plekke te stemmen op bibliotheek Vught.