Onderwijs /

Alle onderwijsactiviteiten

PRIMAIR ONDERWIJS

Voor workshops en projecten in meerdere kunstdisciplines moet je als docent bij Babel zijn. Ons aanbod voor primair onderwijs en buitenschoolse opvang sluit aan op de vastgestelde leerdoelen voor kunstzinnige oriëntatie. Laat je leerlingen kennismaken met muziek, theater, dans en beeldende kunst. Of zet samen met Babel een duurzaam cultuurprogramma op jouw school neer. Organiseer je een themaweek of werkt de klas aan een speciaal project? Onze docenten denken graag met je mee en stemmen de inhoud van hun lessen op maat met je af. Want betekenisvol onderwijs maak je samen.

Veelzijdig aanbod
Het aanbod van Babel is veelzijdig. Dat betekent dat je de keuze hebt uit elke kunstdiscipline én allerlei spannende combinaties. Werk bijvoorbeeld met de klas aan een musical onder professionele begeleiding van een dansdocent, een muziekdocent en een docent beeldende vorming. In plaats van een musical kun je natuurlijk ook een film of een tentoonstelling maken. Met elkaar aan zo’n groot en veelzijdig project werken zorgt voor enthousiasme en ongeremd plezier voor iedereen.

Onze docenten
Vertellen over een kunstenaar of een kunstenaar zelf laten vertellen over zijn werk? Als je passie en enthousiasme wilt overdragen dan kies je natuurlijk voor het laatste. De docenten van Babel zijn onder andere actief als popmuzikant, klassieke muziekdocent, breakdancer, schilder, beeldhouwer, keramist of toneelspeler. Zij laten zien wat hun werk inhoudt en vervolgens gaan de kinderen zelf aan de slag. Zo ervaren ze zelf hoe het is om te dansen als een breakdancer of zelf muziek te maken.

Werkwijze
De meeste workshops zijn geschikt voor ongeveer vijftien leerlingen per groep. Het is dan ook handig om workshops te combineren voor een hele klas. Neem gerust contact op met de afdeling kunst & cultuur op 073-680 29 00. In overleg kunnen zij het programma precies afstemmen op je wensen.

Project: Klas en Kunst
Elk jaar krijgen alle leerlingen uit groep 5 in ’s-Hertogenbosch de kans om op school en in de klas kennis te maken met kunst. Ruim 1800 leerlingen van 75 Bossche klassen zijn twintig uur actief bezig met allerlei kunstvormen. Er wordt gedanst, muziek gemaakt, toneel gespeeld, geschilderd en echte kunstwerken gemaakt. Zo ontdekt ieder kind wat het leuk vindt om te doen. En waar het misschien wel beregoed in is en buiten schooltijd mee door wil gaan.
Scholen kunnen tegen gereduceerd tarief meedoen aan Klas en Kunst. En als leerkracht krijg je een inspiratiedag aangeboden. Ervaring leert dat leerkrachten meer willen doen met muziek, dans, theater en beeldende kunst in de klas. De inspiratiedag brengt je niet alleen op ideeën, maar geeft je ook constructieve tips om zo’n les goed aan te pakken.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling kunst & cultuur via 073-680 29 00 of vul onderstaand formulier in. Aan de hand van jouw wensen maken wij een aanbod op maat.