Onderwijs /

Alle onderwijsactiviteiten

VOORTGEZET ONDERWIJS

Wil je als school meer profileren met cultuur? Bijvoorbeeld met een theaterklas, een schoolband, een schrijverscollectief of een jaarlijks filmfestival? Babel helpt je om ruimte te creëren waar leerlingen hun artistieke talenten verder kunnen ontplooien. Structureel, maar bijvoorbeeld ook projectmatig of voor een vak als CKV. Onze vakdocenten geven de cultuurlessen een extra boost. Of het nu om beeldende kunst, dans, muziek, theater, nieuwe media of literatuur gaat, elke Babel-docent daagt leerlingen uit om hun artistieke blik te verbreden. In nauw overleg met de Cultuurcoördinator maken wij een voorstel op maat.

Op school of juist niet?
Babel beschikt over ideale workshoplocaties: professioneel uitgerust en goed bereikbaar. De meeste workshops geven we dan ook in huis. Is het toch makkelijker om een workshop op school te geven? Geen probleem, dan komen onze docenten gewoon naar school toe. Desnoods nemen zij het benodigde materiaal mee.

Talentontwikkeling
Buiten schooltijd zet Babel eigentijdse projecten neer waarin jongeren zich kunnen uitleven. Vanuit jongerenplatform Studi073 zet een zelfstandige crew eigen projecten op en voert ze uit. We bereiden leerlingen goed voor als ze willen meedoen aan zo’n buitenschools project.

Werkwijze
De meeste workshops zijn geschikt voor ongeveer vijftien leerlingen per groep. Het is dan ook handig om workshops te combineren voor een hele klas. Neem gerust contact op met de afdeling kunst & cultuur. In overleg kunnen zij het programma precies afstemmen op je wensen.

CultuurSJOK
Ieder jaar sjokken, draven en galopperen CKV-leerlingen van Bossche vmbo-scholen langs de kunsten tijdens de CultuurSJOK. Iedere leerling volgt een workshop en bezoekt een voorstelling en maakt zo op een verrassende manier kennis met de verschillende kunstdisciplines in de stad. Babel organiseert tijdens de CultuurSJOK prikkelende workshops met muziek, dans, theater en beeldende kunst.

Uitlokdag
Hoe lok je middelbare scholieren uit de tent? Bij de aftrap van het vak CKV gooien Bossche culturele instellingen hun deuren wagenwijd open tijdens de Uitlokdag. Duizend vierdejaars havisten en vwo’ers uit Den Bosch ontdekken een dag lang het culturele aanbod in hun eigen stad. Elke leerling fietst een eigen route langs vier organisaties en kunstenaars. Daar krijgen ze een rondleiding, een workshop of een presentatie. Vanzelfsprekend organiseert Babel tijdens de Uitlokdag prikkelende workshops met muziek, dans, theater en beeldende kunst.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling kunst & cultuur via 073-680 29 00 of vul onderstaand formulier in. Aan de hand van jouw wensen maken wij een aanbod op maat.