Bosch Leerorkest

Muziekonderwijs heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van een kind. Het draagt bij aan een beter zelfbeeld en betere concentratie. Door gezamenlijk musiceren wordt ook het groepsgevoel en de discipline versterkt, en zelf muziek maken draagt bij aan de ontwikkeling van het empathische vermogen. Bovenal is muziek maken gewoon leuk!

Toch lukt het maar weinig basisscholen om structureel muziekles mét instrumenten te geven. En hoeveel kinderen leren na zo’n vluchtige kennismaking buiten schooltijd een instrument bespelen? Om dit gat te dichten ontwikkelde Babel samen met Brede Bossche Scholen het Bosch Leerorkest. Een innovatief muziekprogramma waarin kinderen uit groep 6, 7 en 8 op school en onder schooltijd een muziekinstrument leren bespelen onder begeleiding van professionele muziekdocenten. Samen vormen de verschillende groepen en scholen een symfonieorkest.

De kinderen krijgen een half jaar wekelijks muziekles, de hele klas doet mee. Een paar keer per jaar komen de verschillende groepen bij elkaar voor een orkestrepetitie, dan voel en hoor je echt wat het is om met al die instrumenten samen te spelen, van viool en klarinet, tot trompet en dwarsfluit.

Optreden hoort er uiteraard ook bij! Dit gebeurt op het grote podium van Theater aan de Parade en bij de Buurtpodia van de Brede Bossche Scholen zelf. Maar het kan ook een spontane presentatie in een verzorgingstehuis zijn of bij een kerstmarkt op school.

Babel werkt voor het Bosch Leerorkest o.a. samen met alle Brede Bossche Scholen, Theater aan de Parade en met het Jeugdcultuurfonds en stichting Opus Leo voor financiële ondersteuning op individueel niveau.  

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling kunst & cultuur via 073-680 29 00 of vul onderstaand formulier in.

Meer weten? Neem contact met ons op!