Sjors Creatief

'Sjors' brengt jaarlijks tienduizenden kinderen in aanraking met sport en cultuur. Deze twee groene wezentjes gewapend met een basketbal en een kwast, duiken steeds vaker op in Nederland.

Het duo Sjors Sportief en Sjors Creatief nodigt kinderen uit om kennis te maken met sportieve en culturele activiteiten zonder meteen lid te hoeven worden van een club.

Dit landelijke project bestaat al 5 jaar, loopt momenteel in ruim 50 gemeenten en is enorm succesvol. Veel deelnemende gemeentes krijgen landelijke subsidie om sport en cultuur te stimuleren onder jeugd. In gemeenten die aangehaakt zijn bij 'Sjors', kunnen clubs en verenigingen eenvoudig een activiteit online aanmelden, die in een kleurrijk boekje terecht komt dat op alle basisscholen wordt uitgedeeld. Kinderen kunnen zich vervolgens op de website digitaal inschrijven.

Sjors in 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch is de eerste gemeente waar Sjors Sportief en Sjors Creatief de samenwerking hebben opgezocht. Afgelopen jaar hebben meer dan 5.000 basisschoolleerlingen uit deze gemeente creatieve en sportieve workshops en kennismakingslessen gevolgd, uiteenlopend van drumlessen, basketbal, voetbal, balletlessen en knutselen tot een boekenspeurtocht en het maken van échte Bossche bollen!

Babel en Cultuurbosch
Binnen de gemeente 's-Hertogenbosch bundelen Babel en Cultuurbosch de krachten met betrekking tot het aantrekken van culturele aanbieders, de totstandkoming van het Sjors Creatief boekje en de verspreiding hiervan op alle scholen.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling kunst & cultuur via 073-680 29 00 of vul onderstaand formulier in.

Meer weten over Sjors Creatief? Neem contact met ons op!